Overslaan en naar de inhoud gaan

Wij zijn Prins, aangenaam!

Prins Vastgoedonderhoud groeide in zo'n 100 jaar tijd uit van traditioneel schildersbedrijf tot het moderne vastgoed onderhoudsbedrijf dat het tegenwoordig is geworden. Lees hier de historie van ons mooie familiebedrijf.

Een rijke historie

Image
Albertus Prins

Toen Albertus Prins zo’n 100 jaar geleden een schildersbedrijf begon had hij nooit kunnen bedenken dat het bedrijf jaren later zou uitgroeien tot het moderne onderhoudsbedrijf dat het tegenwoordig is geworden. Zelf ging Albertus met zijn bakfiets en een trapje op pad om schilderklussen voor zijn klanten in Lunteren uit te voeren. Na diverse verhuizingen streek hij met zijn gezin (vrouw, twee dochters en een zoon) neer in het Gelderse Heteren. Het bedrijf groeide en omdat hij personeel in dienst nam, kon hij ook steeds grotere werken uitvoeren. Als snel meldde de Woningstichting Heteren zich bij Prins Schilderwerken en zo ontstond een jarenlange relatie die tot op heden nog steeds voortduurt.

Omdat de zaken goed gingen en er meer personeel in dienst kwam, nam de administratie steeds meer tijd in beslag. Albertus werkte liever met zijn handen, dus dit was het moment om hier een oplossing voor te bedenken. Zo kwam in 1965 zijn zoon John Prins in de zaak. Er werd een werkplaats gehuurd, maar de administratie deed John vanuit huis.

John nam in de jaren die volgden het roer langzaam maar zeker over en na 10 jaar verhuisde het hele gezin en het bedrijf naar Ede. Het bedrijf was inmiddels gegroeid en had 10 vakmensen in dienst. Door de verhuizing naar Ede werd ook de Woningstichting in Ede al snel klant. Net als de woningstichting in Heteren zijn ook zij door de jaren heen altijd klant gebleven.

Ondertussen had Albertus de pensioenleeftijd bereikt en kon hij ook daadwerkelijk van zijn pensioen gaan genieten. Het bedrijf bleef groeien; er kwamen steeds meer vaklieden bij. Toen er in 2004 zo’n 15 tot 20 mensen werkten kwamen ook de zonen van John, Jannes en Bart, in het bedrijf werken.

Image
Op de zolderkamer
Image
Oude pand

De administratie werd nog steeds vanuit een ‘kantoor-aan-huis’ gedaan en al snel werd de volgende grote stap gezet: de verhuizing van het hele bedrijf naar de huidige locatie op het bedrijventerrein van Ede. Het bedrijf bleef verder groeien en inmiddels is het bedrijf getransformeerd van een traditioneel schildersbedrijf tot een modern Vastgoed Onderhoudsbedrijf. 

We zijn er trots op dat wij nog steeds voor een aantal klanten van Opa Prins het onderhoudswerk van hun vastgoed mogen doen!

Image
Venturistraat 7 Ede
Image
Venturistraat 7 2 Ede

In 2004 was het tijd om te verhuizen naar de Max Planckstraat te Ede. Na ruim 10 jaar hier te hebben gezeten, groeiden we letterlijk uit ons jasje en zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe lokatie. Voor ons was het allerbelangrijkste dat we naar een duurzaam pand zouden gaan. We doen immers zo veel duurzaamheidsprojecten bij onze klanten.

Dus in 2015 zijn wij op zoek gegaan, maar het was niet makkelijk om iets te vinden. Eind 2015 was het dan eindelijk wel gelukt en is de nieuwbouw begonnen aan de Venturistraat 7 te Ede. Medio 2016 was het gereed en zijn we er ook in gegaan. Heerlijk ! 

Een heel duurzaam A++ pand en de de stroom wekken wij op via de 50 zonnepanelen die wij op het dak hebben geplaatst.

In 2016 hebben we de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar een duurzaam bedrijfspand. Voor ons was het erg belangrijk om naar duurzaam A++ pand te gaan. We verzorgen zo veel duurzaamheidsmaatregelen uit bij onze klanten. 

Eind 2016 was de zoektocht gereed en konden we beginnen met nieuwbouw aan de Venturistraat 7 te Ede. 

De zonnepanelen op het dak verzorgen de noodzakelijk stroom.