Overslaan en naar de inhoud gaan

Wij zijn Prins, aangenaam!

Prins Vastgoedonderhoud groeide in zo'n 100 jaar tijd uit van traditioneel schildersbedrijf tot het moderne vastgoed onderhoudsbedrijf dat het tegenwoordig is geworden. Lees hier de historie van ons mooie familiebedrijf.

Een rijke historie

Image
Albertus Prins

Ruim 100 jaar geleden begon Albertus Prins als schilder met zijn bakfiets en een trapje in Lunteren. Hij had toen nog geen idee dat zijn bedrijf later zou uitgroeien tot een modern onderhoudsbedrijf zoals het vandaag de dag bekend is. Door de jaren heen verhuisde het gezin Prins regelmatig, totdat ze uiteindelijk neerstreken in Heteren, Gelderland. Het bedrijf groeide gestaag en al snel werd het mogelijk om ook grotere werken uit te voeren. De Woningstichting Heteren werd een belangrijke klant voor Prins Schilderwerken en deze relatie bestaat tot op de dag van vandaag nog steeds.

Naarmate het bedrijf bleef groeien en er meer personeel in dienst kwam, werd de administratie een steeds belangrijker onderdeel van het bedrijfsproces. Albertus werkte echter liever met zijn handen, dus besloot hij om in 1965 zijn zoon John Prins in de zaak te betrekken. John begon met het regelen van de administratie vanuit huis, terwijl er een werkplaats werd gehuurd voor de verdere uitbreiding van het bedrijf. Zo kon het bedrijf zich blijven ontwikkelen en groeien, terwijl John de administratie op zich nam en zo een belangrijke bijdrage leverde aan het succes van het bedrijf.

In de jaren die volgden, nam John het roer van het familiebedrijf langzaam maar zeker over van zijn vader. Na een periode van 10 jaar verhuisde het hele gezin en het bedrijf naar Ede, waar het bedrijf verder groeide. Op dat moment had het bedrijf al 10 vakmensen in dienst en wist het zichzelf als betrouwbare partner op de markt te vestigen. Een van de eerste klanten die zij in Ede wisten te verwerven was de Woningstichting in Ede. Door de jaren heen zijn zowel de woningstichting in Heteren als die in Ede trouwe klanten gebleven, wat het vertrouwen van het bedrijf in hun dienstverlening onderstreept.

Albertus, de oprichter van het bedrijf, had inmiddels de pensioenleeftijd bereikt en kon genieten van zijn welverdiende rust. Ondertussen bleef het bedrijf groeien en kwamen er steeds meer vaklieden bij. In 2004, toen het bedrijf tussen de 15 en 20 mensen in dienst had, traden ook de zonen van John, Jannes en Bart, in dienst bij het familiebedrijf. Dit markeerde een belangrijk moment voor de toekomst van het bedrijf, omdat de volgende generatie van de familie Prins nu actief betrokken was bij het bedrijf en zich klaarmaakte om het stokje over te nemen.

Image
Op de zolderkamer
Image
Oude pand

De geschiedenis van het bedrijf begon met de administratie die nog steeds vanuit een ‘kantoor-aan-huis’ werd gedaan. Maar al snel werd de volgende grote stap gezet, namelijk de verhuizing van het hele bedrijf naar de huidige locatie op het bedrijventerrein van Ede. Deze verhuizing markeerde een belangrijk moment in de ontwikkeling van het bedrijf. Het bedrijf bleef verder groeien en wist zichzelf te transformeren van een traditioneel schildersbedrijf tot een modern Vastgoed Onderhoudsbedrijf dat klaar is voor de uitdagingen van de 21e eeuw.

Gedurende deze periode heeft het bedrijf zijn klantenbestand weten uit te breiden en de diensten die zij aanbieden aanzienlijk verbeterd. Hierdoor zijn zij nu in staat om een breed scala aan vastgoedonderhoudsdiensten aan te bieden die zijn ontworpen om de waarde van het vastgoed van hun klanten te behouden en te verhogen.

Ondanks deze transformatie en groei, zijn zij nog steeds trots om het onderhoudswerk van het vastgoed van een aantal klanten van Opa Prins te mogen doen. Dit geeft aan hoe belangrijk hun klanten voor hen zijn en hoe zij hen een betrouwbare en hoogwaardige service blijven bieden.

Image
Venturistraat 7 Ede
Image
Venturistraat 7 2 Ede

In 2004 kwam het moment dat het bedrijf Prins Schilderwerken een grotere ruimte nodig had en daarom verhuisde naar de Max Planckstraat in Ede. Hier zaten ze ruim 10 jaar, maar na verloop van tijd begon het bedrijf letterlijk uit zijn jasje te groeien. Het werd tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie, waarbij duurzaamheid een belangrijke factor was. Dit was immers ook een belangrijk aspect bij het uitvoeren van duurzaamheidsprojecten voor klanten.

Het kostte echter wat tijd en moeite om een geschikte locatie te vinden die aan de duurzaamheidseisen van het bedrijf voldeed. Uiteindelijk slaagden ze er eind 2015 in om een geschikte plek te vinden en begon de nieuwbouw op de Venturistraat 7 in Ede. Het duurzame aspect van de nieuwe locatie was van groot belang voor het bedrijf en dat wordt onderstreept door de 50 zonnepanelen die op het dak geplaatst zijn en waarmee ze zelf stroom opwekken.

In de loop van 2016 werd de nieuwbouw afgerond en kon het bedrijf eindelijk intrek nemen in het nieuwe pand. Een pand dat volledig voldoet aan de duurzaamheidseisen die het bedrijf zichzelf stelt. Het nieuwe pand is namelijk een A++ pand en daarmee energiezuinig en duurzaam. Dit past perfect bij de duurzaamheidsprojecten die het bedrijf uitvoert voor zijn klanten. Kortom, het bedrijf heeft een mooie stap gemaakt naar een duurzame toekomst met hun nieuwe pand.